Тимошенко зробила свій крок. Хід за Януковичем

Поділитися
Тимошенко зробила свій крок.  Хід за Януковичем
Було знайдено і витончене вирішення проблеми звернення до В.Януковича про помилування: за словами Власенка, прохання про помилування Тимошенко передали президенту України Кокс і Квасневський

Екс-президент Польщі Олександр Квасневський та екс-президент Європейського парламенту Пат Кокс передали екс-прем'єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем'єр його прийняла.

"Для врегулювання питань з політичними в'язнями в Україні працює спеціальна місія Європейського парламенту на чолі з П.Коксом та О.Квасневським, які в постійному режимі ведуть переговори з
В.Януковичем про моє звільнення. Я безмежно вдячна їм за це, як і всім світовим лідерам, які їх делегували, вручили їм відповідний мандат і підтримують їхню роботу. Кокс і Квасневський передали мені пропозиції щодо виїзду до Німеччини на лікування. Я публічно приймаю цю пропозицію", - зачитав текст заяви Тимошенко її захисник С.Власенко під час прес-конференції у п'ятницю, 4 жовтня в Києві. Тим самим Юлія Тимошенко перевела м'яч на поле президента, оскільки зробила крок назустріч інтересам України і, на цьому етапі, напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС, відмовилася (принаймні на час) від своїх максимальних вимог - повної реабілітації і закриття надуманих кримінальних справ.

Разом з тим, Тимошенко запевнила, що не проситиме політичного притулку. Вона підкреслила, що згодна на лікування в Німеччині не тому, що не довіряє українським лікарям і медичному персоналу. Вона подякувала всім лікарям, медсестрам, реабілітологам та всім, хто їй допомагає в ЦКЛ№5.

Було знайдено і витончене вирішення проблеми звернення до В.Януковича про помилування: за словами Власенка, прохання про помилування Тимошенко передали президенту України Кокс і Квасневський.

"Кілька годин тому у мене відбулася зустріч з представниками місії Європейського парламенту П.Коксом та О.Квасневським. Я маю дозвіл від них повідомити вам про те, що сьогодні під час зустрічі з Віктором Януковичем для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за рубіж П.Кокс і О.Квасневський подали підписане ними клопотання про помилування Юлії Тимошенко", - зазначив захисник екс-прем'єра.

Очікується, що Європарламент ухвалюватиме рішення щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС після заслуховування 15 жовтня доповіді наглядової місії Кокса-Квасневського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі