У США ПОЧАЛИ ЛІКУВАТИ ВІД ІНТЕРНЕТ-ЗАЛЕЖНОСТІ

Поділитися
У США мають успіх клініки для лікування інтернет-залежності, повідомляє TF1.fr. Лікар-психіатр Маріс...

У США мають успіх клініки для лікування інтернет-залежності, повідомляє TF1.fr.

Лікар-психіатр Марісса Орзак відкрила клініку для лікування від комп’ютерної залежності ще 1996 року і відтоді стала експертом в галузі взаємовідносин людини й комп’ютера.

Тепер вона вивчає роль Інтернету в житті людей, і клініка, розташована в Гарварді, штат Массачусетс, трохи змінила свою кваліфікацію.

На своїх сеансах психіатр намагається визначити причину, через яку Інтернет так притягує до себе пацієнтів. Чи відбувається це під час депресії, через самотність, чи на це впливають якісь інші чинники.

Потім разом із пацієнтом лікар розробляє програму лікування. «Ми не можемо поводитися з ними як з алкоголіками, — вважає вона, — оскільки в сучасному світі, світі комп’ютерів, повне стримування неможливе. Ми намагаємося лікувати цю хворобу як, приміром, розлад апетиту».

Нині в планах психіатра створення групи допомоги людям, які стали залежними від віртуального сексу.

У клініки лікаря Орзак уже з’явилися конкуренти. Лікар Кімберлі Янг створила в Бредфорді, штат Пенсільванія, клініку лікування інтернет-залежності on-line. Пацієнти з усього світу можуть отримати в неї консультацію по телефону, електронній пошті чи поставити запитання на форумі клініки.

«Наша віртуальна клініка дозволяє окремим людям і цілим сім’ям, де б вони не перебували, отримати допомогу професіоналів», — каже лікар Янг, пояснюючи, що понад 20 відсотків її пацієнтів живуть за межами США.

Лікар Орзак, яка дотримується більш традиційних поглядів на медицину, вважає інтернет-клініку для лікування інтернет-залежності повною нісенітницею. «Це все одно, що лікувати алкоголіка, призначаючи йому зустрічі в барі», — обурюється вона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі