БЮДЖЕТ-02: МІНУС ДЕРЖГАРАНТІЇ, ПЛЮС СУБСИДІЇ В ГРОШОВІЙ ФОРМІ

Поділитися
Однією з останніх постанов уряду Ющенка затверджено основні принципи формування проекту Державного бюджету на 2002 рік, який, зокрема, має бути складений на бездефіцитній основі...

Однією з останніх постанов уряду Ющенка затверджено основні принципи формування проекту Державного бюджету на 2002 рік, який, зокрема, має бути складений на бездефіцитній основі.

Міністерствам і відомствам з огляду на це дано доручення. І, слід сказати, досить цікаві.

Зокрема, ФДМ, відповідно до Указу Президента від 29 грудня 1999 року «Про негайні заходи з прискорення приватизації майна в Україні», доручено до 1 липня нинішнього року подати уряду план заходів із забезпечення надходжень від приватизації держмайна 2002 року до загального фонду держбюджету обсягом не менше $1 млрд. і пропозиції для їх реалізації.

Крім того, в проекті держбюджету на наступний рік має бути передбачена відмова від надання державних гарантій забезпечення зобов’язань юридичних осіб за отриманими закордонними кредитами, за винятком кредитів, наданих міжнародними фінансовими організаціями.

Щоб ефективно керувати державним боргом, у проекті держбюджету-2002 має бути передбачена можливість дострокового викупу боргових зобов’язань держави в межах коштів, визначених на погашення та обслуговування держборгу.

У проекті держбюджету-2002 має бути передбачене припинення дії окремих положень Закону «Про реструктуризацію боргових зобов’язань Кабінету міністрів України перед Національним банком України» із перенесенням сум платежів, що припадають на 2002 рік, однаковими частинами на 2005—2009 роки. Мінфіну доручено у дводенний (!) термін подати на розгляд уряду законопроект про внесення змін до цього закону.

Мінпраці, Мінфіну та Мінекономіки доручено до 1 липня подати на розгляд уряду проекти нормативно-правових актів про надання з 1 січня 2002 року адресних пільг і субсидій населенню виключно у грошовій формі з урахуванням можливості їх перерахування на особисті банківські рахунки одержувачів цих соціальних виплат.

Державному казначейству доручено вжити необхідних заходів із запровадження з 1 січня наступного року казначейського обслуговування місцевих бюджетів усіх рівнів з доходів і перерахування міжбюджетних трансфертів. Також запропоновано впровадити механізм стимулювання місцевих бюджетів тих територій, де за останні три роки забезпечено зростання дохідної бази.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі