ТО ЧИ МОЖУТЬ КОРОЛІ ОДРУЖУВАТИСЯ З КОХАНИМИ?

Поділитися
Це далеко не просте запитання останнім часом хвилює не лише самих королів та їхніх підданих, а й зовсім, здавалося б, сторонніх людей...
Королівська любов норвежців

Це далеко не просте запитання останнім часом хвилює не лише самих королів та їхніх підданих, а й зовсім, здавалося б, сторонніх людей. Адже відразу дві «історії кохання» розігруються в королівських дворах сучасної Європи за нетрадиційними сценаріями.

Найбільший розголос отримала історія взаємостосунків наступника британської імперії принца Чарльза та його давньої подруги Каміли Паркер-Боулз. Британці, які ще недавно осуджували Чарльза за невірність його законній дружині, «народній принцесі» Діані, тепер хвалять принца за вірність своєму першому коханню. Тим паче, що триває ця любов уже майже 30 років, протягом яких перед всім зацікавленим світом постає запитання, як недбало вдягнена, демонстративно непоказна Каміла змогла обійти таку чарівну леді Ді.

Втім, зараз уже ця загадка поступово втратила свою гостроту, тим паче, що останнім часом Каміла стала докладати чималі зусилля, щоб привести свою зовнішність у відповідність із вимогами публіки: почала фарбувати волосся, відвідувати косметолога й навіть зробила «ін’єкцію краси» для усунення зморщок. І все це не для того, щоб завоювати серце Чарльза, яке й так уже давно їй належить, а щоб завоювати серця британських підданих.

Судячи з усього їй удалося досягти успіхів у цій нелегкій справі. Опитування громадської думки, нещодавно проведене агентством ICM на замовлення газети Guardian, показало: 43 відсотки британців вважають, що принцу Чарльзу варто одружитися з Камілою Паркер і лише 32 відсотки заперечують проти цього шлюбу. Це суттєва зміна в громадській думці порівняно з роком загибелі принцеси Діани, коли проти висловилася переважна більшість опитаних.

У британській пресі з’явилися навіть повідомлення, що подібна зміна щодо цього шлюбу сталася й у самому королівському палаці. За повідомленням журналу Spectator, королева Єлизавета, яка нещодавно удостоїла Камілу кількома хвилинами особистого спілкування, «неохоче», але все-таки погодилася на «незручне» весілля. Проте не встигли провідні газети всього світу передрукувати це повідомлення, як Сент-Джеймський палац одразу виступив із спростуванням. Виявляється, королева Єлизавета й не думала здаватися і своєї згоди на цей шлюб не дала. Адже зайнявши британський престол, принц Чарльз автоматично стане на чолі Англіканської церкви, яка відмовляється сполучати шлюбом розлучених чоловіків чи дружин. Саме з цієї причини король Англії Едуард III свого часу відмовився від престолу, віддавши перевагу одруженню на розлученій американці місіс Сімпсон...

Непохитність британського королівського двору щодо цього здається ще більш жорсткою на тлі «хепі-енда» іншої романтичної мелодрами «у королівських тонах». Принц Чарльз щойно повернувся з урочистої церемонії, присвяченої одруженню наступника норвезького престолу крон-принца Хаакона і Метте-Маріт Тьєссем Хойбі. Колишня офіціантка й вулична торговка, яка має чотирирічного сина від торговця наркотиками і, можливо, сама вживала наркотики, відтепер стала наслідною принцесою. І жодного обурення з цього приводу ні в самій норвезькій королівській сім’ї, ні серед її підданих висловлено не було. Більш того, попереднє опитування громадської думки, проведене торік у Норвегії, показали, що норвежці з повним розумінням ставляться до того, що їхній наслідний принц ходить у джинсах і кросівках, живе в цивільному шлюбі і веде такий самий спосіб життя, як і більшість його однолітків. Щоправда, при цьому норвежці визнали, що їм набагато важче зрозуміти, навіщо йому до того ж ще й бути принцом. Можливо, не повністю розуміє це й сам Хаакон. Та й принц Чарльз, мабуть, час від часу замислюється над тим самим питанням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі