СП «ГАЗТРАНЗИТ» РОЗРАХОВУЄ НА 97 МЛН. ДОЛАРІВ ПОЗИКИ

Поділитися
Українсько-російсько-турецьке СП «Газтранзит» у середу підписало кредитну угоду із синдикатом банків про надання йому 97 млн...

Українсько-російсько-турецьке СП «Газтранзит» у середу підписало кредитну угоду із синдикатом банків про надання йому 97 млн. дол. позики на будівництво трубопроводу, паралельного газопроводу Ананьєв—Ізмаїл.

За інформацією представництва ЄБРР у Києві, зокрема ЄБРР виділить 51 млн. дол., Чорноморський банк торгівлі і розвитку — 6 млн. дол., Hypo Vereins Bank — 40 млн. дол. і сільськогосподарський банк Греції AGB — 20 млн. дол. Очікується, що 77 млн. дол. будуть надані на 12 років, а решта 20 млн. дол. — на 9 років.

Дві дільниці паралельного трубопроводу протяжністю 30 км і 40 км можуть бути побудовані протягом одного року. Очікується, що їх експлуатація дасть змогу поетапно збільшити обсяг транзиту російського газу через Україну в Туреччину і на Балкани орієнтовно на 2 млрд. кубометрів газу на рік, а Україна зможе щорічно одержувати додатково близько 500 млн. кубометрів газу як плату за транзит.

ЄБРР раніше надав СП «Газтранзит» 40 млн. дол. на реалізацію першого етапу проекту, під час якого було побудовано газокомпресорну станцію «Тарутине» (Одеська обл.). Пропускна спроможність газопроводу Ананьєв—Ізмаїл після введення в експлуатацію станції «Тарутине» зросла з 16,1 млрд. кубометрів до 20 млрд. кубометрів на рік.

НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» володіють по 37% статутного фонду в СП «Газтранзит», ще 26% належать турецьким компаніям Turusgas і Transbalkan.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі