КОХАНИМИ НЕ НАЗИВАЙТЕСЬ!..

Поділитися
Комп’ютерні паролі, як засіб додаткового захисту інформації, що зберігається в комп’ютері, за ідеєю, мають бути специфічними...

Комп’ютерні паролі, як засіб додаткового захисту інформації, що зберігається в комп’ютері,
за ідеєю, мають бути специфічними. І вже точно не бути емоційно зарядженими. Принаймні, так вважали автори та розробники цієї ідеї. Та насправді як пароль люди найчастіше вибирають ім’я людини чи істоти, до якої вони найсильніше прив’язані, — що найприємніше набирати на клавіатурі чи бачити на екрані монітора. Звичайно, заряд бадьорості та гарного настрою, який вони при цьому отримують, не можна скидати з рахунків. Проте подібна практика значно полегшує роботу комп’ютерних зломщиків. І цього факту не слід ігнорувати.

Як показало дослідження, проведене серед 1200 службовців британської компанії CentralNic, понад половина з них як пароль використовували імена близьких і клички домашніх улюбленців. Потім йшли слова «Бог», «секс», «гроші».
А серед 20 мільйонів клієнтів популярного віртуального магазину Bargain-dog.com, більшість яких жінки зрілого віку, найпопулярнішим паролем виявилося слово «кохання». Тоді як молодь найбільше вживала пароль «жеребець», «любка», «крутий», «цукерка». Більшість користувачів у віці до 20 років навіть вибором пароля прагнуть підкреслити свою сексуальність і привабливість. У результаті, як показало ще одне дослідження, проведене в стандартній організації, де працюють 10 тисяч співробітників-користувачів ПК, від 20 до 50 відсотків комп’ютерів зламуються в перші 20 хвилин. А якщо застосувати спеціальну програму, яка використовує для добору пароля досить об’ємний словник, до кінця робочого дня залишиться не більше 10 відсотків «замкнених» компів.

за матеріалами International Herald Tribune

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі