ОДНИМ РЯДКОМ

Поділитися
«Укрсоцбанк» прикупив собі шматочок страхового ринку Нинішнього тижня підписано договір між Фон...

«Укрсоцбанк» прикупив собі шматочок страхового ринку

Нинішнього тижня підписано договір між Фондом держмайна України й «Укрсоцбанком», за яким останній стає власником частини державного пакета акцій страхової компанії «Оранта». Як повідомляють «Українські новини», державні 28,85% акцій «Оранти» обійшлися банку в 6,694 млн. грн. при стартовій ціні 6,5 млн. грн.

За даними ФДМ, інших претендентів на покупку пакета не було, хоча сьогодні «Оранта» є найбільшою в Україні страховою компанією (7% ринку), а конкурс щодо продажу пакета було оголошено ще 21 листопада минулого року. Можливо, причина в тому, що 2000 року збитки «Оранти» становили 13,1 млн. грн. і лише в січні–жовтні 2001 року компанія вийшла на прибуток у розмірі 1,5 млн. грн.

Торговельна марка «Рогань»
із претензією на всеукраїнський бренд

Минулого тижня компанія Sun Interbrew Limited оголосила про виведення заводу «Рогань» із рангу регіональних виробників пива. Тепер продукція цього підприємства продаватиметься в усіх регіонах України. Більше того, вже нинішнього року Sun Interbrew планує вкласти в цей пивзавод близько 11 млн. євро. А коли, як планується, французька фірма «Мальтероб» відновить будівництво солодовні неподалік «Рогані», пивзавод буде ще й із перспективою забезпечений солодом.

Доступ
до всесвітнього павутиння дешевшає

Великий інтернет-провайдер, спільна українсько-німецька компанія «Інфоком» заявила про введення нового тарифного плану «Стимул +» для dial-up доступу до Інтернету. Нова послуга дозволить любителям вояжів по мережі неабияк заощадити — що більше часу користувач проведе в мережі, то дешевше йому це обійдеться. Приміром, година доступу до Інтернету вихідного дня з 8.00 до 1.00 коштуватиме від 0,56 дол. (якщо використовувати менше 10 годин на місяць) і до 0,336 дол. (понад 100 годин на місяць). А буднього дня година з 8.00 до 18.00 (при використанні менше 10 годин на місяць) оцінюватиметься в 0,8 дол. або 0,48 дол. (понад 100 годин роботи).

У такий спосіб керівництво «Інфокому» вирішило ліквідувати існуючий нині розрив між погодинною оплатою Інтернету (2 дол. на годину) й тарифом на необмежений доступ до мережі (165 грн./міс.)

На сьогоднішній день користуватися послугою «Стимул +» можуть тільки контрактні абоненти. Але вже наступного місяця планується випуск карток передоплаченого сервісу «Стимул +» на 5—100 юнітів.

JT International Ukraine тисне на експорт

У 2001 році частка JT International Ukraine в експорті тютюнових виробів України зросла до 72%. Позаминулого року вона складала 42%. Особливо помітна присутність компанії на експортних ринках Закавказзя. Хоча можна тільки здогадуватись, як складно конкурувати легальній тютюновій продукції українського виробництва, наприклад, на ринку Грузії, понад 70% якого контролюється контрабандистами. До того ж відомо, що держави Закавказзя дозволяють собі податковими реверансами ставити імпорт в нерівні умови по відношенню до місцевого виробництва. Тому, ще не відомо, чи витримає в поточному році в нерівній боротьбі з конкурентами компанія, яка розраховує на роботу відлагодженої системи дистрибуції, попит на власну продукцію та маркетинг.

Інформація «ДТ»
й інформагентств

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі