МОРЕ БЛАКИТНЕ, ПУСТОТЛИВА ХВИЛЯ...

Поділитися
«Де на пляжі двоє — неминучий там роман», — любить співати мій дідусь, перебуваючи в хорошому гуморі...

«Де на пляжі двоє — неминучий там роман», — любить співати мій дідусь, перебуваючи в хорошому гуморі. Втім, бабуся на такі провокації не ображається: адже їхній роман, що триває ось уже майже 60 років, почався, як у цій пісні, — у воді. А ще кажуть, що південне сонечко сприяє легковажності! Хоча, звісно ж, і їй теж. Особливо ввечері, коли лагідний шепіт хвиль і ніжний теплий вітерець немов самі штовхають на пошуки романтичного об’єкта.

— Самотні відпочивальники, як жінки, так і чоловіки, — зазначає психолог Валерія Поповських, — приїжджають на курорт підсвідомо запрограмованими на флірт.

— А як же пора любові — весна? По ідеї, влітку потяг до протилежної статі має слабшати, та й спека не сприяє активному сексу.

— Якщо подивитися на питання не з психологічної, а з фізіологічної точки зору, то все дуже просто. Організм людини найбільше готовий до сексуальних контактів улітку. Пік статевої активності спостерігається саме в середині літа — липні. У цей час залози внутрішньої секреції найактивніше виробляють певний гормон, що стимулює кору головного мозку і викликає стан закоханості.

— Хто найчастіше поринає у «пляжні» авантюри? Мабуть, молоді й неодружені?

— Аж ніяк. Нещодавно мені потрапило на очі дослідження пітерських соціологів. Отож, курортних плейбоїв найбільше цікавлять жінки, яких, як легко здогадатися, неважко спокусити. Це замужні дами віком 25—37 років, що відпочивають без чоловіків, можна і з дітьми. Трохи менше котируються жінки того ж самого віку, що приїхали з чоловіком або друзями (тобто при бажанні і чоловік не перешкода). А ось найменше схильні до курортних контактів самотні незаміжні дівчата віком від 17 до 21 року.

— А кому віддають перевагу дами?

— Чоловікам у віці від 25 до 45 років, що приїхали на курорт без дружин і подруг. Зате дитина в очах жінок лише підвищує «конкурентоспроможність».

— Отож мій сусід абсолютно даремно посилає свою дружину на південь з дитиною, вважаючи, що присутність сина не дозволить завести інтрижку?

— Дитина дуже рідко буває серйозною перешкодою для курортного знайомства. Особливо якщо вона маленька і багато чого не розуміє. Та й зі старшим завжди можна домовитися. Я знаю випадок, коли жінка поїхала на базу відпочинку з двома дітьми, три- і десятирічним, при цьому маленький відразу ж примудрився занедужати, а старший постійно втікав без дозволу на пляж. Більше того, чоловік перед від’їздом перетрусив її валізу, залишивши в ній лише двійко стареньких пляжних халатів, шльопанці і спортивний костюм на випадок холоду. І що ви думаєте? Відбою від шанувальників не було! Жінка, незадоволена своїм сімейним життям (а можна припустити, що саме так і було в цієї дами — ревнивий чоловік, двоє некерованих дітей, робота, дім), намагається хоч якось абстрагуватися, відчути себе коханою і бажаною. Хай навіть це ілюзія любові.

— Нерідко такий роман перетворюється на справжню драму. Одна моя знайома настільки була зачарована «курортним принцом», що коли він зненацька поїхав, вона мало не втопилася в морі. Щоправда, не зумисне: дуже переживала, замріялася і не помітила, що прямо на неї мчить моторка. Добре, вчасно встигли рятувальники.

— Попри те, що, за статистикою, близько 10% курортних романів закінчуються шлюбом, нерідко щасливим, усе ж таки не варто ставитися до них серйозно. Тільки в такому разі курортний роман принесе користь: дозволить абстрагуватися від щоденних проблем, знайти нові сили і повірити у свої можливості. Адже для чоловіка курортний флірт має логічно закінчуватися сексом, а для жінки — це зовсім не обов’язково. Сексу навіть найрозкутіша жінка надає набагато більше значення, вкладає в такі взаємини набагато більше смислу, ніж чоловік. Мабуть, саме з цієї причини приятель вашої знайомої віддав перевагу найбільш «безпечному» для нього способу попрощатися — поїхати раніше, ніж казав, і уникнути в такий спосіб непотрібних сліз та обіцянок.

— Буває, що й жінки не надають особливого значення сексу, вважаючи свого «ромео» всього лише зручним супутником.

— Я б не називала такі взаємини «романом». У романі завжди є почуття — або це легка закоханість, або пристрасть. А спілкуватися з людиною просто тому, що це зручно, — який же це роман? Деякі жінки справді вирушають на південь з метою «підчепити» собі заможного чоловіка, який зможе оплатити її відпочинок або зробити його веселішим та комфортнішим. Грішать цим і чоловіки, вишукуючи на пляжі забезпечену коханку.

— І що, так от просто: знайшов і спокусив?

— При бажанні спокусити можна кожного, особливо якщо природа і обставини цьому сприяють.

— Колись медики дуже часто радили вирушати на курорт не тільки для того, щоб підлікувати нерви, а й щоб обзавестися довгожданим нащадком. Невже відпочинок на морі допомагає в цій справі?

— Найчастіше лікарі лукавили. У XVII—XVIII століттях на знаменитих курортах квітнула свобода звичаїв, спровокована насамперед тим, що купальні для чоловіків і жінок були загальні.

В окремих випадках жінка не може завагітніти тому, що справді неймовірно втомилася фізично. І після повноцінного відпочинку цілком можливий бажаний результат. Втім, причина безплідності нерідко криється в несумісності подружжя, і цілком імовірно, що з іншим чоловіком усе буде гаразд.

Крім звичайних курортів, сьогодні є реальна можливість провести відпустку, вирушивши у секс-тур. Їх пропонують різноманітні агентства нерідко під видом «екзотичного туру» або «відпочинку на островах».

Нещодавно, збираючись у відпустку, я шерстила часописи з рекламою туристичних агентств і наштовхнулася на оголошення про «екзотичний відпочинок». Стало цікаво: що такого екзотичного можуть запропонувати у вітчизняній фірмі? Виявилося, нічого особливого — далі серфінга, дайвінга і сплаву бурхливою річкою фантазія наших операторів не сягала. Зате наприкінці нашої розмови дівчина кинула таємничу фразу про незабутні зустрічі (очевидно, під час сплаву бурхливою річкою) і спогади на весь наступний рік. Як пояснили мені потім люди обізнані, і в нас уже з’являються фірми, що працюють із закордонними турагентствами, які спеціалізуються саме в галузі згаданого туризму. Звичайно в програму такого відпочинку входять відвідини нудистських пляжів, стрип-барів, будинків розпусти та інших «пам’ятних» місць. За кордоном існує і купа секс-готелів, причому дуже презентабельних, що мають усе необхідне для приємного проведення часу — з розкішною сантехнікою, водяними матрацами, дзеркальними стелями, стінами тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі