І В КИЄВІ Є БЛАГОДІЙНИКИ

Поділитися
У переддень свята Незалежності України відбулося вручення премії імені Євгена Чикаленка. Засновник і фундатор цієї престижної відзнаки — Ліга українських меценатів...

У переддень свята Незалежності України відбулося вручення премії імені Євгена Чикаленка.

Засновник і фундатор цієї престижної відзнаки — Ліга українських меценатів. Згідно з положенням, премія присуджується за самовіддану благодійну діяльність, яка сприяє національному відродженню України.

Цьогорічними лауреатами премії імені Євгена Чикаленка стали Станлі Пітерсон (Канада), о.Іван Шевців (Австралія) та Володимир Берсенєв (Україна).

Вони гідно вписалися в когорту меценатів, яких уже було відзначено премією імені Євгена Чикаленка в попередні роки, — це Петро Куль (Канада) та подружжя Михайло і Дарія Ковальські (Канада), 1998 р.; Володимир Кашицький (Польща) та подружжя Мар’ян і Іванна Коці (Канада), 1999 р.; Степан Петелицький (Канада) та Роман Смик (США), 2000 р.; Валентина Стрілько (Україна) та родина Михайло і Марія Гояни (Австралія), 2001 р.

Станлі Пітерсон — відомий благодійник з Канади — пожертвував чималі кошти на багато добрих справ як у діаспорі, так і в Україні. Наприклад, лише його грошовий внесок у другий Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика становив 55000 канадських доларів. Десятки премій Станлі Пітерсона отримали призери і переможці цього унікального мовного турніру.

Отця Івана Шевціва, громадянина Австралії, добре знають не лише в цій країні. Ось тільки деякі з його доброчинних справ. 1996 року благодійник передав до Богословської академії і Духовної семінарії у Львові бібліотеку з 5000 томів. Профінансував видання більш як 30 українських книжок. Створив Фундацію свого імені в Українському католицькому університеті (Рим), яка фінансує видання наукових творів, а також матеріально підтримує бідних студентів.

Володимир Берсенєв — директор Інституту проблем болю (Київ, Україна), лікар-невропатолог вищої категорії, автор монографій та навчальних посібників. Інститут проблем болю повернув до активного життя понад 30000 хворих. Берсенєв успішно лікує хвороби хребта, а також дитячий церебральний параліч. Багато ліків він закуповує на власні кошти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі