СПРОБА НОМЕР ДВА

Поділитися
Генеральна прокуратура знову направить у парламент подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Юлії Тимошенко...

Генеральна прокуратура знову направить у парламент подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Юлії Тимошенко. Про це повідомив генеральний прокурор Святослав Піскун на прес-конференції. Він сказав, що регламентний комітет Верховної Ради порушив процедуру розгляду цього подання. «І, звичайно, це подання знову направлять до Верховної Ради, звичайно, його обговорять і, звичайно, буде прийняте рішення суворо з дотриманням норм Конституції та законодавства», — підкреслив генпрокурор.

У зв’язку з розглядом цього питання комітетом ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР С.Піскун висловив упевненість, що комітет має зробити все, аби депутати ознайомилися з поданням. Генпрокурор здивувався, що регламентний комітет розглянув подання на Ю.Тимошенко «так швидко». Він нагадав, що, як правило, після ознайомлення депутатів з поданням на засідання комітету запрошується генеральний прокурор, і в разі потреби генпрокурор доповідає з цього питання у Верховній Раді. Та, зазначив С.Піскун, «раптом загорілося щось, мене немає в Україні, я з офіційним візитом у Раді Європи, і я довідуюся, що заплановано розгляд зазначеного питання». «Яке рішення може прийняти депутат щодо притягнення до кримінальної відповідальності свого колеги, не прочитавши документ?» — запитав генпрокурор. «Не можна так знущатися з депутатів», — додав він.

С.Піскун підкреслив, що Генпрокуратура готова була надати депутатам усі необхідні матеріали кримінальної справи. «Та це робиться толерантно, а не для того, щоб зробити політичне шоу», — сказав він. На його переконання, у цьому питанні слід було розібратися регламентному комітетові, а «не зопалу приймати рішення, оскільки люди мають вийти на вулиці», — повідомило агентство УНІАН.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі