РОЗПОЧАТО ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЛОКАЧИНСЬКОГО ГАЗОВОГО РОДОВИЩА

Поділитися
Дочірня компанія «Укргазвидобування», що є головним видобувачем газу у складі НАК «Нафтогаз України», 12 березня ввела в експлуатацію Локачинське газове родовище у Волинській області...

Дочірня компанія «Укргазвидобування», що є головним видобувачем газу у складі НАК «Нафтогаз України», 12 березня ввела в експлуатацію Локачинське газове родовище у Волинській області. У церемонії відкриття взяли участь голова правління «Нафтогазу України» Юрій Бойко, генеральний директор ДК «Укргазвидобування» Ілля Рибчич та голова Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Француз, повідомляє прес-центр НАКу.

Локачинське родовище, балансові запаси якого становлять
7 655 млн. кубометрів газу, відкрите ще 1979 року, але фактично не розроблялося з огляду на високий вміст у його сировині сірководню та меркаптанів (відповідно у 15 та 3 рази вище за норму), що призводить до пришвидшеної корозії техніки і обладнання.

Роботи з освоєння та облаштування родовища розпочалися лише 1998 року — після створення ДК «Укргазвидобування». Вже 1999 року було введено в експлуатацію першу чергу родовища у складі трьох свердловин (до покладів, що не містять сірководню) та дослідної лінії підготовки газу.

За підсумками інтенсивних досліджень спеціалісти УкрНДІгаз розробили науково-технічний проект експлуатації Локачинського родовища, який вперше застосований в Україні. Придбане за міжнародним тендером американське обладнання дозволяє ефективно очищувати газ від сірчаних сполук. З метою утилізації супутніх продуктів (насамперед абсорбенту сірководню) на родовищі змонтовано й уведено в експлуатацію дві газотурбінні електростанції загальною потужністю 10 МВт. Енергогенеруючі потужності Локачинського родовища не лише повністю забезпечують його власні потреби, а й дозволять «Укргазвидобуванню» розпочати реалізацію електроенергії споживачам Волині.

Після виведення Локачинського родовища на проектну потужність на ньому щорічно видобуватиметься до 240 млн. кубометрів газу. З урахуванням продукції інших родовищ регіону, потреби Волині у природному газі буде забезпечено на 60%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі