ЗЛОЧИНУ НЕ БУЛО?

Поділитися
Печерський місцевий суд Києва закрив справу стосовно колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за відсутності складу злочину...

Печерський місцевий суд Києва закрив справу стосовно колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за відсутності складу злочину.

Нагадаємо, що журналіст Г.Гонгадзе зник 16 вересня 2000 р. Через два місяці в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, що, відповідно до проведених експертиз, належить журналісту. За два місяці до зникнення Г.Гонгадзе написав відкритого листа генпрокурору Михайлу Потебеньку, в якому заявив, що за ним стежать. Пізніше в ЗМІ були опубліковані матеріали про те, що за Г.Гонгадзе стежила «наружка» кримінальної розвідки МВС, яку на той період очолював О.Пукач. У Генпрокуратурі стверджують, що документи, які О.Пукач наказав знищити, були єдиними свідченнями того, хто стежив за журналістом.

Кримінальну справу стосовно О.Пукача було порушено Генеральною прокуратурою в жовтні минулого року за статтею 364 (частина 3) - за «зловживання владою чи службовим становищем працівника правоохоронних органів». О.Пукачу інкримінувалося знищення документів, які свідчать про здійснення стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе. Незабаром після пред’явлення обвинувачення О.Пукача заарештували. Потім, за рішенням Апеляційного суду Києва, його відпустили, взявши з нього підписку про невиїзд.

22 жовтня 2003 року О.Пукач, який незадовго до цього вийшов на пенсію, був затриманий у Генпрокуратурі й наступного дня суд санкціонував його арешт. 5 жовтня апеляційний суд, у свою чергу, задовольнив скаргу адвокатів і випустив підозрюваного, взявши з нього підписку про невиїзд. Тоді в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» адвокат О.Пукача Сергій Осика заявив, що однозначної відповіді з приводу стеження за Г.Гонгадзе сам він від підзахисного не отримав.

Генпрокуратура наразі ніяк не коментує рішення суду й невідомо, чи буде воно оскаржене в передбаченому законом порядку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі