Тюрми для інвалідів

Поділитися
Влада Японії побудує для в’язнів-інвалідів три тюрми, обладнані підйомниками, спеціальними спусками для інвалідних крісел і поруччями у ванних і туалетах, заявив представник міністерства юстиції країни...

Влада Японії побудує для в’язнів-інвалідів три тюрми, обладнані підйомниками, спеціальними спусками для інвалідних крісел і поруччями у ванних і туалетах, заявив представник міністерства юстиції країни. У нових місцях позбавлення волі в’язнів годуватимуть здоровою їжею, а догляд за непрацездатними злочинцями буде доручено спеціальним штатним фахівцям.

Як повідомляє телеканал «Вести» (РФ), кожна нова тюрма зможе вмістити близько 360 осіб, а загальна вартість будівництва оцінюється в 76 млн. долл. Представники мін’юсту сподіваються ввести їх в експлуатацію вже до кінця цього року. Тюрми називатимуться «безбар’єрними», однак у них буде збережено звичайні обмеження. «Звісно, «безбар’єрна» тюрма не означає, що в’язні зможуть виходити. Ми тільки хочемо допомогти в’язням-інвалідам пересуватися як працездатним», — сказав представник мін’юсту.

Намір побудувати такі тюрми зумовлений загальними тенденціями розвитку японського суспільства. 2005 року люди, які перейшли 65-річний рубіж, становили близько 20% населення країни, і, згідно з прогнозами, це число зростатиме. Ці показники характерні і для японців, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Якщо 1997 року в японських тюрмах перебувало 3,5 тис. ув’язнених старших 60 років, то 2006 року їх число становило 8,7 тис. осіб. За даними японської поліції, 2005 року понад 10% заарештованих (крім затриманих за порушення правил дорожнього руху) становили японці від 65 років, тим часом 1990 року їх було всього 2,2%. При цьому непрацездатні злочинці відбувають покарання в різних тюрмах країни, через що їм, за словами представників мін’юсту, украй важко давати раду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі