У Юсуповському комплексі проводять «таємну» реставрацію

Поділитися
У Юсуповському палацево-парковому садибному комплексі, що став минулого року епіцентром земельно...

У Юсуповському палацево-парковому садибному комплексі, що став минулого року епіцентром земельного скандалу, проводяться реставраційні роботи, не узгоджені з кримським республіканським комітетом з охорони культурної спадщини.

Працівник Юсуповського комплексу повідомила кореспонденту «ДТ», що «один палац на ремонті». Це підтвердили і слова виконуючого обов’язки начальника Управління санаторно-курортних установ Державного управління справами Леоніда Качуровського, який у телефонній розмові зазначив, що об’єкт законсервований і ведеться реставрація. У рескомітеті про це нічого не знають.

Подібна «таємність» протирічить закону, згідно з яким консервація, реставрація, ремонт пам’яток і т.п. роботи ведуться лише за наявності письмового дозволу органу охорони культурної спадщини, яким і є рескомітет у даному випадку. Проектна документація також має узгоджуватися з рескомом.

Керівництво рескомітету не допускають навіть на територію комплексу. Це також є порушенням закону, яким такий допуск визначений як незаперечний. Наприклад, голова рескому Наталя Гриненко змогла потрапити в палац лише у складі екскурсійної групи учасників міжнародної конференції, що проходила цього тижня в Лівадії.

Юсуповський опинився у центрі земельного скандалу, пов’язаного з виділенням земель комплексу під будівництво приватних будинків і багатоповерхівок для співробітників ДУС. Остаточна судова ухвала з цього питання досі не винесена.

Докладніше читайте у статті Валентини Самар «Нові палацові таємниці» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі