Ділові сніданки переважають над бізнес-ланчами

Поділитися
Романтичний сніданок у Тіффані та бізнес-ланч із діловим партнером. Не встигли ці устояні на заході стереотипи закріпитися й у нашій психології, як настає час їх змінювати...

Романтичний сніданок у Тіффані та бізнес-ланч із діловим партнером. Не встигли ці устояні на заході стереотипи закріпитися й у нашій психології, як настає час їх змінювати. Тепер ділова мода диктує призначати неформальні зустрічі на ранок. Принаймні так твердить Лоурен Шерман, оглядач журналу Forbes.

Причини, з яких сучасні бізнесмени віддають перевагу діловим сніданкам замість бізнес-ланчів, називаються найрізноманітніші. Одні вважають, що зранку люди більш організовані та передбачувані (звичайно, за винятком сов). Для інших важливішими виявляються організаційні моменти: до середини дня зазвичай накопичується купа непередбачених обставин, та й просто вирватися з офісу в розпал робочого дня буває проблематично. У такій ситуації на спільному обіді не завжди можна досягти бажаного результату через підвищену знервованість перемовників.

Більше того, досить вагомим виявляється й мобільний фактор — ймовірність того, що телефон задзвонить під час сніданку, особливо раннього, значно нижча, ніж під час обіду.

І, нарешті, уже сформований діловий етикет бізнес-ланчу диктує свої досить жорсткі рамки. Тоді як діловий сніданок можна провести у будь-якому форматі: обмежитися короткою розмовою за традиційною чашечкою кави з круасаном, більш грунтовно обговорити проблеми за неодмінною вівсянкою з варіаціями як від домашніх млинців, так і до екзотичних заморських корисностей, і, нарешті, улаштувати такий затяжний бенкет, у якого буде чимало шансів перерости в приятельську вечерю.

Одним із переконливих підтверджень зрослої популярності ділових сніданків є зміна режиму роботи найпрестижніших ресторанів. Кількість таких, що відчиняються ближче до обіду, стрімко скорочується. Адже тепер можливість запропонувати VIP-клієнтам сніданок на будь-який смак хоч о шостій ранку стає дедалі важливішою конкурентною перевагою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі