Міжнародна фінансова корпорація готова допомогти Україні

Поділитися
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), з огляду на нинішні проблеми України, була б зацікавлена у співпраці з урядом країни та його підтримці...

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), з огляду на нинішні проблеми України, була б зацікавлена у співпраці з урядом країни та його підтримці. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив виконавчий віце-президент IFC Ларс Танелл.

«Думаю, зараз трохи передчасно говорити про умови, але хочу запевнити, що якщо до нас звернуться, ми, звичайно ж, готові до діалогу на предмет того, як наш досвід і підтримка можуть бути використані в Україні», — сказав він.

Глава IFC запевнив, що і Міжнародна фінансова корпорація, і Європейський банк реконструкції та розвитку, і інші міжнародні організації шукають різні способи допомоги і підтримки для України.

«Але нам необхідно бачити чіткішу і яснішу картину того, що відбувається всередині країни, перш ніж зробити реальні кроки зі свого боку», — уточнив він.

При цьому Ларс Танелл поставив під сумнів можливість для України отримати кошти з фонду капіталізації, який створює IFC для підтримки системотвірних банків бідних країн.

«Україна — достатньо велика країна, і тут обертаються великі суми. І хоча ті 3 мільярди доларів, які виділяються для фонду, теж чималі гроші, думаю, що вашій країні знадобиться значно більше фінансових ресурсів, щоб вирівняти ситуацію», — пояснив він.

Докладніше читайте в інтерв’ю Юрія Сколотяного з Ларсом Танеллом у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі