Російське осіннє потепління

Поділитися
У вересні соціологи зафіксували істотні зміни у ставленні росіян до зовнішньополітичних партнерів країни...

У вересні соціологи зафіксували істотні зміни у ставленні росіян до зовнішньополітичних партнерів країни.

Так, понад половина громадян Росії (53%) заявили про своє позитивне ставлення до США, хоча ще в травні такий настрій був трохи більше ніж у третини респондентів (36%), повідомили «Інтерфаксу» в «Левада-Центрі».

Краще росіяни стали відгукуватися і про Європейський Союз — у вересні 63% респондентів заявили про позитивне ставлення до цього співтовариства проти 57% три місяці тому.

Поліпшилися оцінки росіянами України. Відповідно до останнього опитування, на даний час 46% росіян позитивно відгукуються про Україну проти 34% у травні.

З 1600 учасників опитування в 46 регіонах РФ 33% заявили про те, що погано ставляться до США, 19% — до ЄС, 44% — до України.

Висловлюючи свою думку про майбутнє відносин з Україною, 55% опитаних росіян вважають, що наші країни мають бути «незалежними, але дружніми: з відкритими кордонами, без віз і митниць». Чверть респондентів (25%) вважають, що відносини наших країн мають бути такими самими, як з іншими державами, — «із закритими кордонами, візами, митницями». При цьому 13% респондентів пропонують Росії та Україні об’єднатися в одну державу.

За даними «Левада-Центру», у вересні практично не змінилося ставлення росіян до Грузії (переважають негативні оцінки: 65% проти 25%) і до Білорусі (переважають позитивні відповіді: 80% проти 11%).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі