Янукович шкодує, що Меджліс не прийняв участі у раді розвитку Криму

Поділитися
Представники Меджлісу кримськотатарського народу відмовилися брати участь у сьогоднішній зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.
Представники Меджлісу кримськотатарського народу відмовилися брати участь у сьогоднішній зустрічі з президентом України Віктором Януковичем. Як пояснили у Меджлісі, таке рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що на зустріч з головою держави також запрошено представників опозиційних до представницького органу кримських татар організацій, зокрема, активістів «Міллі Фірка». «Вчора ми ухвалили рішення, що в такому випадку зустріч у форматі засідання Ради представників кримськотатарського народу при Президентові не відбудеться», - додали у Меджлісі. Президент України Віктор Янукович висловив жаль у зв'язку з тим, що члени Меджлісу кримськотатарського народу не взяли участі у раді розвитку Автономної Республіки Крим, а також не мають наміру брати участі в його зустрічах з представниками кримських татар. За словами голови держави, на зустрічі з представниками кримськотатарського народу він має намір запропонувати програму вирішення проблем, що накопичилися у кримськотатарського населення щодо виділення житла та соціальних питань. "Ми створюємо всі умови для того, щоб ви очолили вирішення всіх цих проблем, а ми будемо над цим працювати і залучати всі можливості нашої країни", - сказав Янукович. Вчора, 2 серпня, лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв заявив, що Меджліс не має наміру брати участь у зустрічі з «якимись окремо вибраними за своїм смаком громадськими організаціями». При цьому М.Джемілєв висловив думку, що включення до складу учасників зустрічі представників опозиційних до Меджлісу організацій - «інтрига», організована Головою Ради міністрів Криму Василем Джарти. У травні цього року Віктор Янукович пообіцяв приїхати до Криму і провести зустріч з Радою представників кримськотатарського народу при Президентові України. У ході переговорів планувалося обговорити низку проблемних питань репатріантів. Проте ця зустріч так і не відбулася. Пізніше лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв повідомив, що 10 липня у Криму має відбутися нарада стосовно проблем кримських татар з головою Адміністрації Президента Сергієм Льовочкіним. Однак і ця зустріч не була проведена. Наприкінці липня Льовочкін повідомив, що 3 серпня голова держави планує провести у Сімферополі зустріч з представниками Меджлісу кримськотатарського народу.

За матеріалами «Контекст-Крым»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі