ФСБ оголосила про затримання румунського шпигуна

Поділитися
У російській столиці Москві в понеділок, 16 серпня, за підозрою в шпигунстві було затримано співробітника посольства Румунії Габрієла Греку. Про це повідомила прес-служба ФСБ Росії.
У російській столиці Москві в понеділок, 16 серпня, за підозрою в шпигунстві було затримано співробітника посольства Румунії Габрієла Греку. Про це повідомила прес-служба ФСБ Росії.За її даними, затриманий – кадровий розвідник, який працював під дипломатичним прикриттям у посольстві Румунії на посаді першого секретаря політвідділу. ФСБ зазначає, що шпигуна було схоплено при спробі отримання секретної військової інформації. Який саме, не уточнюється. «У розвідника вилучені предмети шпигунського спорядження, які повністю викривають його ворожу діяльність проти Російської Федерації. На даний час за даним фактом проводиться розгляд», - повідомила прес-служба ФСБ. Габрієл Греку вже оголошений в Росії персоною нон грата. Йому наказано залишити країну протягом двох годин. Румунська влада поки не коментує інцидент зі співробітником свого посольства в Москві. Варто зазначити, що росіяни в останні місяці кілька разів ставали фігурантами шпигунських скандалів. Так, у кінці червня в США було затримано 10 осіб, які, ймовірно, були агентами Москви. Всі підозрювані в терміновому порядку були засуджені і депортовані до Росії. Їх обміняли на чотирьох росіян, також засуджених за співпрацю з  іноземними  державами. А в кінці липня ЗМІ повідомили, що військова розвідка Чехії розкрила діяльність російського агента, який отримував секретну інформацію від своєї знайомої — майора чеської армії, що керувала канцеляріями трьох генералів. Після викриття передбачуваний шпигун утік до РФ.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі