Затверджено тимчасовий порядок присвоєння кадастрового номеру

Поділитися
Кабінет міністрів України постановою №749 від 18 серпня 2010 затвердив Тимчасовий порядок присвоєння кадастрового номера земельній ділянці.
Кабінет міністрів України постановою №749 від 18 серпня 2010 затвердив Тимчасовий порядок присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці.Цей документ набуває чинності разом з постановою уряду №1021 від 9 вересня 2009 року "Про затвердження порядків ведення Поземельної книги та Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі" - з 1 січня 2011 року. Згідно з тимчасовим порядком, в Україні створюється єдина система присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці. У порядку вказується, що кадастровий номер земельної ділянки - це індивідуальний цифровий код (номер) земельної ділянки, що не повторюється на всій території України, присвоюється земельній ділянці під час проведення її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування ділянки. Кадастровий номер присвоюється дільниці незалежно від форми власності. При цьому у разі поділу ділянки або об'єднання ділянці присвоюється новий номер, тоді як старий кадастровий номер отримує статус архівного і надалі не використовується. Визначення і присвоєння кадастрового номеру дільниці проводять територіальні органи Держкомзему. Плата на присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці не стягується.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі