Міноборони зобов'язали до жовтня доопрацювати новий план 3G-конверсії

Поділитися
Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони у місячний термін доопрацювати план конверсії (звільнення) радіочастот для запуску комерційних мереж зв'язку третього покоління (UMTS, 3G), повідомив член Національної комісії регулювання зв'язку Володимир Смоляр.
Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони у місячний термін доопрацювати план конверсії (звільнення) радіочастот для запуску комерційних мереж зв'язку третього покоління (UMTS, 3G), повідомив член Національної комісії регулювання зв'язку Володимир Смоляр.Нагадаємо, що у серпні Міноборони надало Національній комісії з питань регулювання зв'язку новий план конверсії, який передбачав витрати військового відомства у розмірі 2,5 мільярда гривень. Регулятор скерував його назад на доопрацювання. «Згідно з цим проектом конверсія буде проводитися у три етапи. Другий і третій військовими було запропоновано фінансувати за бюджетні гроші. Ми запропонували виключити з плану два останні етапи, обмежившись першим етапом, який передбачає компенсацію потреб спецкористувачів у розмірі 840 мільйонів гривень», - сказав чиновник. Також нагадаємо, що регулятор уже кілька років не може узгодити з військовими умови проведення конверсії. У результаті всі GSM-оператори країни не можуть отримати ліцензії і модернізувати свої мережі до рівня 3G (UMTS). Це дозволило б компаніям у десятки разів знизити номінальну вартість мобільного дата-трафіку для кінцевих абонентів і збільшити користування Інтернет-послугами.

За матеріалами «proIT»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі