Хорошковський: Україна була комфортною територією для розвідок третіх країн

Поділитися
Упродовж останніх років представники різних іноземних розвідок могли досить комфортно проводити свою діяльність в Україні, заявив голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський в інтерв'ю «Комсомольской правде в Украине».
Упродовж останніх років представники різних іноземних розвідок могли досить комфортно проводити свою діяльність в Україні, заявив голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський в інтерв'ю «Комсомольской правде в Украине».«Останні п'ять років Україна, на жаль, були досить комфортною територією для розвідок третіх країн. Сьогодні ми в цьому питанні вибудовуємо правила, властиві будь-якій поважаючій себе державі», - заявив Хорошковський. При цьому він заявив, що СБУ домоглася певного успіху у контррозвідувальній діяльності. «Безумовно, функція контррозвідки - основна для СБУ. У нас досить багато епізодів, що закінчилися затриманням громадян, які мали розвідувальні направи», - повідомив Хорошковський. За даними джерел «ДТ», незабаром після травневої зустрічі між головою СБУ Валерієм Хорошковським і главою ФСБ Олександром Бортніковим, полковник військової контррозвідки ФСБ Володимир Носков, який був заарештований на місці злочину на території України та перебував під вартою в ізоляторі СБУ, був у якості жесту доброї волі переданий російській стороні. Іноземний громадянин, який скоїв злочин на території України, був звільнений без суду і розголосу, повідомило джерело. Як повідомляло «Дзеркало тижня», група з п'яти офіцерів ФСБ РФ під керівництвом Володимира Носкова була заарештована на території України 27 січня 2010 року при отриманні відомостей, що містять державну таємницю, від громадянина Україна.

За матеріалами "Комсомольской правды в Украине"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі