Moody's змінило прогноз рейтингу України з "негативного" на "стабільний"

Поділитися
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило з "негативного" на "стабільний" прогноз суверенного рейтингу України В2, йдеться у повідомленні рейтингового агентства у понеділок, 11 жовтня.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило з "негативного" на "стабільний" прогноз суверенного рейтингу України В2, йдеться у повідомленні рейтингового агентства у понеділок, 11 жовтня.Окрім того, Moody's змінило з "негативного" на "стабільний" прогноз стелі рейтингу держпаперів в іноземній валюті В1 і стелі рейтингу депозитів в іноземній валюті В3. Рейтингові дії пов'язані з покращенням ситуації з ліквідністю після укладення нової угоди stand-by на 15,1 мільярда доларів з Міжнародним валютним фондом і успішного розміщення євробондів на 2 мільярди доларів у вересні. Moody's також указує на звуження макроекономічних дисбалансів України, що відображає значне поліпшення балансу платежів і поновлення економічного зростання. «Сильні зовнішні позиції поряд з економічним відновленням зменшують чутливість Україні до фінансового стресу. Перехід на стабільний прогноз по рейтингах державних облігацій відображає нашу думку, що підвищувальні і знижувальні ризики при поточному рівні рейтингу збалансовані», - прокоментував рішення агентства провідний аналітик Moody's по Україні Дітмар Хорнунг. Агентство нагадує, що програма з МВФ ставить метою зниження дефіциту держбюджету до 5,5% ВВП в 2010 році і 3,5% ВВП в 2011 році, що має поліпшити інвестиційний клімат в Україні. Така консолідація повинна бути досягнута шляхом реформи податкової системи та системи соціального забезпечення, а також скорочення витрат і підвищення ефективності податкової адміністрації. У той же час Moody's звертає увагу на той факт, що економічне відновлення в Україні відбувається з низького рівня, на який вона опустилася після падіння на 15,1% в 2009 році. «Відновлення економіки України залишається тендітним», - зазначає Хорнунг. На думку Moody's, основні ризики полягають у погіршенні експортних перспектив, особливо в металургії, і недостатній підтримці банківської системи, ослабленої поганими кредитами і нестачею капіталу. Зазначимо, у вересні Fitch підтвердив довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні В. У липні Fitch підвищив рейтинг України з В-до В. Підвищення рейтингів агентство пояснило домовленістю Україні з Міжнародним валютним фондом про надання в рамках угоди stand by кредиту на суму 14,9 млрд доларів, яка, на думку агентства, зміцнює впевненість у політичній і фінансовій ситуації в країні, а також зменшує ризики макроекономічної і фінансової нестабільності.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі