Медвєдєв доручив пом'якшити кримінальне законодавство РФ

Поділитися
Президент РФ Дмитро Медвєдєв доручив Мін'юсту розробити поправки до Кримінального кодексу, які передбачають заміну у низці злочинів покарання у вигляді позбавлення волі штрафом або виправними роботами.
Президент РФ Дмитро Медвєдєв доручив Мін'юсту розробити поправки до Кримінального кодексу, які передбачають заміну у низці злочинів покарання у вигляді позбавлення волі штрафом або виправними роботами.Президент РФ відзначив, що такий захід дасть можливість суду застосовувати диференційований підхід і призначати більш справедливе покарання. Окрім того, будуть "максимально враховуватися дані про особу обвинуваченого, а вирок про позбавлення волі буде застосовуватися тільки тоді, коли злочин дійсно представляє серйозну небезпеку для суспільства". Із 68 складів злочинів, що містяться в КК РФ, пропонується виключити нижні межі санкцій у вигляді позбавлення волі. За словами Медвєдєва, це "досить радикальна міра". "У цьому контексті санкції 11 складів злочинів доповнені таким видом покарань, як штраф - в якості основного виду покарань, і 12 складів - виправними роботами. У 118 складах нижня межа покарань у вигляді виправних робіт і арешту взагалі виключена", - повідомив Медвєдєв. "Кримінальне покарання має бути адекватним тяжкості скоєного злочину", - додав він. Під час наради з членами уряду щодо проекту федерального закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу РФ" президент нагадав про прийняті за останні два роки поправки до кримінального законодавства, які, на його думку, є досить ефективними. "Будемо і надалі продовжувати роботу в цьому напрямку", - запевнив Медвєдєв. 13 вересня Медвєдєв вніс поправки до Кримінально-процесуального кодексу та закону "Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у скоєнні злочинів". Ці поправки дозволяють звільняти з-під варти підозрюваних і обвинувачуваних, що мають важкі захворювання.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі