«Батьківщина» не може зв'язатися із затриманим у Чехії Данилишиним

Поділитися
Представники партії «Батьківщина» безуспішно намагаються вийти на зв'язок з колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним, який днями був затриманий у Чехії. Про це у п'ятницю, 22 жовтня, заявив перший заступник голови політсили Олександр Турчинов.
Представники партії «Батьківщина» безуспішно намагаються вийти на зв'язок з колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним, який днями був затриманий у Чехії. Про це у п'ятницю, 22 жовтня, заявив перший заступник голови політсили Олександр Турчинов.«На жаль, немає зв'язку з Богданом Данилишиним, я сподіваюся, що ми все-таки з ним встановимо зв'язок, щоб з'ясувати ситуацію і надати правову допомогу Богдану Данилишину», - зазначив він. У цьому зв'язку Олександр Турчинов нагадав, що екс-міністр економіки був затриманий у Чехії після того, як влада України оголосила його пошук через Інтерпол. «Я сподіваюся, що демократичні країни не будуть співпрацювати з українським режимом у питанні здійснення політичних репресій», - зазначив Олександр Турчинов. За його словами, звинувачення, які висуваються екс-міністру економіки «ніяк не тягнуть на якісь кримінальні злочини». Олександр Турчинов також зазначив, що Богдан Данилишин порядна, освічена людина і ніколи б не підписував документи, не маючи на це юридичних підстав. Нагадаємо, Богдана Данилишина, який перебував у міжнародному розшуку, затримали на території Чехії 19 жовтня. В Україні він звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Очолюючи Міністерство економіки, Богдан Данилишин відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, як стверджує слідство, він допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн. Богдан Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук у серпні 2010 року. У Генеральній прокуратурі України заявили, що процедуру екстрадиції екс-міністра вже розпочато. Проте у чеській поліції повідомили, що питання про екстрадицію має бути вирішено найближчим часом. Пізніше адвокат затриманого Степан Українець заявив, що його підзахисний добровільно погодився на зустріч з представниками української прокуратури у приміщенні українського посольства в Чехії, яка відбулася в понеділок. За словами адвоката, українські слідчі примусово вивели Данилишина з посольства і відразу за воротами передали його представникам кримінальної поліції Чехії. Однак у диппредставництві спростовують цю інформацію. Українець додав, що Данилишин ще не вирішив, чи просити в Чехії політичного притулку, і запевнив, що колишній міністр, якого в Україні звинувачують у завданні збитків державі на суму майже 14 мільйонів гривень, не порушував закон.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі