Нова технологія IBM збільшить швидкість суперкомп'ютерів на кілька порядків

Поділитися
Корпорація IBM оголосила сьогодні про прорив в області технологій передання інформації, який наближає еру суперкомп'ютерів із продуктивністю на рівні екзафлопса - квінтильйона (одиниця з 18 нулями) операцій з плаваючою комою на секунду.
Корпорація IBM оголосила сьогодні про прорив в області технологій передання інформації, який наближає еру суперкомп'ютерів із продуктивністю на рівні екзафлопса - квінтильйона (одиниця з 18 нулями) операцій з плаваючою комою на секунду.Інженери IBM знайшли відносно недорогий спосіб об'єднання на одній кремнієвій пластині електричних і оптичних компонентів. У перспективі це дозволить чіпам взаємодіяти один з одним за допомогою світлових імпульсів, а не електричних сигналів, як зараз. У результаті стає можливим різке збільшення пропускної спроможності каналів зв'язку. Технологія IBM отримала назву CMOS Integrated Silicon Nanophotonics - інтегрована кремнієва нанофотоніка на базі КМОН. Вона грунтується на стандартній методиці виготовлення мікросхем на КМОП-структурах і дозволяє формувати на кремнієвій пластині такі елементи, як модулятори, германієві фотодетектори і мультиплексори з поділом по довжині хвилі. Технологія, як наголошується, забезпечує можливість отримання одночіпових трансіверів розміром 4×4 мм, здатних обробляти дані зі швидкістю понад терабіт на секунду. За оцінками IBM, досягнення дозволить створити обчислювальний комплекс з екзафлопсною продуктивністю до 2020 року.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі