Запорізька облрада заявляє про спроби дестабілізувати ситуацію в країні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© orangejack, flickr.com
У Запоріжжі з ініціативи Партії регіонів сьогодні відбулася позачергова, IV сесія обласної ради.

Як повідомляє кореспондент DT.UA, на засідання було винесено всього одне питання: «Про звернення депутатів Запорізької обласної ради до президента, Кабінету міністрів, Верховної Ради, Генпрокуратури, СБУ, Київської та Севастопольської адміністрацій, обласних рад, громадськості Запорізької області щодо неприпустимості дій окремих політичних сил, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в Україні».

Спочатку запропонований документ мав назву «Про звернення депутатів Запорізької обласної ради до українського народу щодо неприпустимості дій окремих політичних сил, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в Україні», однак за підсумками розгляду назву було змінено.

У ході обговорення автор документа, голова фракції Партії регіонів Ігор Грозовський дорікнув комуністам у тому, що встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було піар-кампанією: «Поважайте жителів міста і владу. Виявляючи самоуправління, ви вимагаєте захисту».

У відповідь секретар обкому КПУ, народний депутат Олексій Бабурін заявив, що «комуністи ніколи не піарилися на святому». Святі, на його думку, - «це нечисленні залишки когорти тих, хто переламав хребет фашизму».

У зверненні депутати висловлюють «глибоку стурбованість спробами певних політичних сил в Україні будь-яким способом дестабілізувати політичну ситуацію в державі», використовуючи як привід для цього скасування указу президента України від 20 січня 2010 року «Про присвоєння Степану Бандері звання Героя України».

На думку депутатів, «це рішення є актом історичної справедливості і свідченням прихильності нашої держави до європейських норм гуманізму, демократії і права».

Заклики тернопільських, івано-франківських та львівських колег до «так званої «революції під прапорами Степана Бандери», погрози, шантаж і залякування з використанням далеко не дипломатичної лексики на адресу східних регіонів України та керівництва держави» запорізькі депутати оцінюють як свідому провокацію, «мета якої - підірвати суспільну злагоду в державі, назавжди розколоти Україну».

Депутати облради закликали народних депутатів «дати належну політико-правову оцінку протиправним проявам, спрямованим на пропаганду насильства та розпалювання ворожнечі, звернутися до Європарламенту з проханням негайно розглянути на своєму засіданні цю небезпечну ситуацію».

Також депутати звернулися до всього українського народу із закликом "дати гідну оцінку антидержавницьким діям, покласти край провокаціям і нагнітанню напруженості в суспільстві, всіляким спробам дестабілізувати ситуацію в державі".

За текст звернення проголосували 74 депутати при чотирьох проти і чотирьох тих, що утрималися. Всього в Запорізькій облраді 100 депутатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі