Переговори про створення СП «Нафтогазу» і «Газпрому» проходять «сяк-так»

Поділитися
Переговори про створення спільного підприємства між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України», до якого увійдуть українська ГТС і російські родовища, проходять «сяк-так».

Про це у понеділок, 24 січня, на прес-конференції у Москві повідомив у віце-спікер Держдуми Росії, президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

«Для об'єднання газових активів Росії та Україні переговори йдуть. На мій погляд, сяк-так, тому що українська сторона вкрай небажано йде на варіант об'єднання безпосередньо, шукаються варіанти створення спільних підприємств», - сказав він.

Язєв нагадав, що російська сторона вже запропонувала родовища, які готова внести у СП, але ці активи були розкритиковані українською стороною.

«Переговори рухаються. Сказати щось про терміни, мені здається, сьогодні ніхто не зможе ні в нашій країні, ні в Україні», - зазначив він.

Язєв також підкреслив, що не є проблемою те, що українським законодавством поки заборонено перехід ГТС з державної власності, оскільки політичне рішення щодо створення СП ще не прийнято.

За його словами, переговори між «Нафтогазом» і «Газпромом» ускладнюються тим, що Україна вступила в Європейське енергетичне співтовариство та впроваджує у своє законодавство європейські норми.

«Це, на мій погляд, ускладнить співпрацю з Україною і «Газпрому», і переговорам на міждержавному рівні», - додав президент Російського газового товариства. У той же час, за його словами, це не закриває переговори, в чому більше зацікавлена Україна.

Нагадаємо, 21 грудня 2010 року в центральному офісі «Газпрому» голова правління Олексій Міллер і голова правління «Нафтогазу» Євген Бакулін підписали меморандум про створення спільного підприємства для видобутку метану з вугільних пластів на території України.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі