Гриценко вважає «пенсійну реформу» лише обманом людей

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко вважає так звану «пенсійну реформу» та її фіктивне обговорення обманом людей.

А.Гриценко пояснив, що звертався до віце-прем’єра Сергія Тігіпка за інформацією, яку економію для Пенсійного фонду на найближчі роки дасть введення в дію «драконівських пропозицій, від яких людей тіпає».

За офіційною відповіддю, у 2011 році планується економія в 1,8 млрд грн, а на наступні роки розрахунків просто немає.

«Тобто реформа – обман і її ніхто не прорахував», - робить висновок А.Гриценко.

Він також вважає неприйнятною ціну пропонованих змін.

«Я можу назвати з десяток напрямів, де можна зекономити більше, ніж 1,8 млрд грн. Приміром, одна компанія з чудною назвою «Лівелла» недоплатила минулого року у бюджет 3 млрд грн. І це знають всі: президент, голова СБУ, генеральний прокурор, уряд. Не хочуть виривати вуха цій компанії. Тоді не чіпайте людей!», - коментує А.Гриценко.

На його думку, у пенсійну реформу треба закладати інші цілі: зменшити дисбаланс між максимальною та мінімальною пенсіями, встановити пенсію в залежності від стажу роботи, заробітної плати та умов праці й ввести 10% надбавки для пенсіонерів, які працювали в складних умовах.

«Це люди підтримають. А підвищувати пенсійний вік у країні, де значною мірою не доживають до пенсії, в ситуації, коли падає медицина, не можна. Тим більше – з метою зекономити на пенсіонерах, коли самі дозволяють себе безсоромно шикувати», - наголосив А.Гриценко.

«Якщо оголосили обговорення, принаймні, гідно це завершить. І хоча б заднім числом прорахуйте, хоча б до 2020 року, що ця реформа дасть», - заявив він в ефірі телеканалу «Рада».

За матеріалами прес-служби партії «Громадянська позиція»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі