На АЕС «Фукусіма» збираються запустити охолоджувальні насоси

Поділитися
У центрі управління третім реактором на АЕС «Фукусіма-1» відновлено електропостачання. Влада висловлює сподівання, що це допоможе прискорити роботу з відновлення систем охолодження, запуск яких життєво необхідний для стабілізації реактора й запланований на середу, 23 березня.

Тим часом інспектори Міжнародної організації ООН з атомної енергії заявили, що у пошкоджених реакторах тривають витоки, хоча експерти не в змозі визначити, звідки саме.

Відновлення освітлення в приміщеннях станції полегшить роботу техніків й інженерів, які намагаються зараз запустити системи охолодження.

Компанія-оператор Tokyo Electric Power підтвердила, що перша спроба запустити насоси третього реактора буде зроблена в середу, 23 березня. Однак керівництво компанії зазначає, що інженерам ще належить перевірити пошкоджене обладнання, а також здійснити вентилювання приміщень, щоб не допустити вибуху можливої ​​газово-повітряної суміші при включенні електродвигунів.

На думку експертів, на підключення всіх систем реактора підуть тижні або навіть місяці.

Рано вранці у вівторок, 22 березня, були відновлені роботи на АЕС «Фукусіма-1». Раніше довелося на короткий час евакуювати рятувальників, так як з двох реакторів виходили пара і дим.

До вечора вівторка вдалося провести кабелі електропостачання до всіх шести реакторів.

Також у вівторок пожежні за допомогою брандспойтів спробували знизити температуру паливних стрижнів на третьому й четвертому реакторах.

Відновлювальні роботи на АЕС ускладнюються великою кількістю сміття й уламків після вибухів, що сталися минулого тижня. Зокрема, утруднений під'їзд техніки.

Тим часом підвищений рівень радіації зареєстровано в морській воді приблизно в 16 км від узбережжя, на якому розташована «Фукусіма-1».

Енергетична компанія Tepco заявила, що розслідує ці повідомлення.

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі