У Януковича не мають наміру відмовлятися від пенсійної реформи

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В адміністрації президента не мають наміру відмовлятися від пенсійної реформи, заявляє перший заступник глави АП Ірина Акімова

"Світовий досвід показує - немає альтернативи пенсійної реформи ... Тому нам необхідно грунтовно попрацювати над модернізацією пенсійної системи, виважено підійти до впровадження другого накопичувального рівня", - заявила І. Акімова на IV з'їзді Федерації профспілок України в Києві в середу, 23 березня.

Водночас голова Федерації профспілок України, народний депутат від Партії регіонів Василь Хара піддав різкій критиці запропонований проект пенсійної реформи. "Про пенсійну реформу: це взагалі світовий скандал", - заявив він, виступаючи на з'їзді.
"Саме Федерація профспілок України припинила прийняття антинародного законопроекту по пенсійну реформу", - сказав він, підкресливши, що в цьому законопроекті "реформами і не пахне".
За словами В. Хари, "фінансові проблеми повинні вирішуватися фінансовими механізмами". Зокрема, на його думку, для погашення дефіциту пенсійного фонду потрібно в першу чергу виводити економіку з тіні, а також збільшувати кількість робочих місць, підвищувати заробітні плати.
Голова ФПУ зазначив, що наразі Україна знаходиться на передостанньому місці в Європі за рівнем заробітної плати, випереджаючи в цьому списку лише Молдову.
Як повідомлялося, у середу віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що без проведення пенсійної реформи Міжнародний валютний фонд припинить кредитування України.
Як відомо, пенсійна реформа, зокрема, передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі