Україна отримає 305 млн доларів на боротьбу зі СНІДом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глобальний фонд з протидії ВІЛ/СНІДу може виділити близько $ 305 млн Україні на боротьбу з ВІЛ-інфекцією та СНІДом.

"Ми очікуємо починаючи з 2012 року протягом наступних п'яти років суму близько $ 305 млн", - повідомив голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб Олександр Федько на брифінгу в середу в Києві.

Він пояснив, що Глобальний фонд виділить частину запланованих коштів. Після оцінки виконання першого етапу реалізації коштів, якщо фонд буде задоволений "показниками та індикаторами", він зможе надати наступний транш.

У свою чергу координатор Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) в Україні Ані Шакарішвілі зазначила: "Ми говоримо про те, щоб повільно, але швидше, ніж зараз підійти до того рівня фінансування з державного сектора, коли до мінімуму буде доходити вливання з боку зовнішніх донорів".

За словами А. Федько, на боротьбу з ВІЛ/СНІДом в держбюджеті на 2011 рік передбачено 519 млн грн, з них "доведено до виконання 201 млн грн". Як зазначив голова Держслужби, в Україні необхідно збільшити відсоток фінансування програм у боротьбі з ВІЛ/СНІД.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі