Що краще: жалюзі та тканинні ролети?

Поділитися
Що краще: жалюзі та тканинні ролети?

Прості штори і фіранки давно відійшли на задній план, поступившись місцем сучасним тканинним ролетам і жалюзям. Ці прості і функціональні конструкції не тільки надійно захищають приміщення від попадання пекучих сонячних променів, але і є цікавим елементом декору. Щоб визначитися, що ж краще вибрати для свого будинку, слід розглянути переваги та недоліки установки тканинних ролетів і жалюзі на вікна.

Тканинні ролети в приміщенні

Рулонні штори (друга назва цієї конструкції), завдяки різноманітності матеріалів і фактур полотна чудово підходять для будь-якого інтер'єру. Ролети однаково добре виглядають, як в затишній спальні або вітальні, так і на практичній кухні або в дитячій. Конструкція тканинної ролети може мати різну фактуру, колір, прозорість, малюнок, світлопроникність і спосіб кріплення. Вибрати оптимальний варіант не складно, достатньо лише враховувати призначення та особливості приміщення.

Рулонні штори можна закріпити на стіні над вікном, у віконний отвір або на кожну стулку вікна окремо. Останній варіант вважається найзручнішим і найпрактичнішим, оскільки полотно не закриває підвіконня і дозволяє вільно відкривати вікно.

Жалюзі для декору вікна

Раніше вважалося, що жалюзі є виключно офісним варіантом. Але на сьогоднішній день існує безліч варіантів матеріалів, покриттів і фактур, що дозволяють використовувати конструкції в будь-якому приміщенні, доповнюючи загальний дизайн. Також існує кілька типів жалюзі:

1. Горизонтальні.

2. Вертикальні.

3. Рулонні.

4. Роликові.

5. Касетні.

Горизонтальні жалюзі

Ламелі розташовуються паралельно підлозі. Конструкція складається з карниза, керованого механізму і горизонтальних планок, скріплених між собою. Полотно може бути виконано з пластика, алюмінію, бамбука або дерева. Розташування ламелей візуально розширює простір, тому такі жалюзі добре підходять для невеликих приміщень. Також конструкція буде незамінною для захисту балкона. Горизонтальні жалюзі не тільки надійно захищають від сонця, але і не займають багато місця, а також не створюють шуму при протягах.

Вертикальні жалюзі

Як правило, ламелі, розташовані перпендикулярно підлозі, виготовляються з поліестеру. Цей матеріал досить практичний, оскільки не вигорає під прямими сонячними променями і довго не зношується. Вертикальні жалюзі візуально "піднімуть" стелю. Ламелі можуть досягати підлоги або закінчуватися на рівні підвіконня.

Перш ніж купити жалюзі та тканинні ролети, слід провести порівняння їх основних плюсів і мінусів.

Переваги конструкцій

1. Тканинні ролети:

а) величезний вибір тканини, забарвлення і фактури;

b) простота установки;

c) легкість догляду за тканиною;

d) різна світлопроникність.

2. Жалюзі:

a) можливість регулювати світловий потік;

b) варіанти поєднання різних матеріалів;

c) просте управління;

d) легко чистити.

Крім істотних плюсів, у даних конструкцій є і деякі недоліки.

1. Тканинні ролети:

a) ламелі не можна прати або піддавати впливу вологи;

b) висока ціна;

з) можуть заважати відкриття стулок вікна;

d) створюють шум при відкритті і закритті.

2. Жалюзі:

а) можуть заважати відкриттю вікна;

b) при деяких видах монтажу закритий доступ до підвіконня;

з) не можна провести ремонт окремої ламелі;

d) створюють шум.

Жалюзі та тканинні ролети? Що краще вибрати

При підборі конструкції для захисту вікон, слід у першу чергу звернути увагу на тип приміщення. Для кухні, в якій підвищена вологість, більше підійде класичний варіант горизонтальних жалюзі з алюмінію або тканинні ролети зі спеціальним просоченням. В інтер'єрі дитячої добре будуть виглядати жалюзі з різнокольоровими ламелями або ж рулонні штори із зображенням героїв улюблених казок. Для інтимної атмосфери спальні, як не можна краще підійдуть рулонні штори з полотном із тканини блекаут, яка повністю блокує сонячне світло.

Оцінивши всі недоліки та переваги тканинних ролет та жалюзі, ви зможете підібрати оптимальний варіант для декору свого вікна і надійного захисту від сонця.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі