У Києві відкрили "міст Кирпи"

Поділитися
У Києві відбулося урочисте відкриття автомобільного руху на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході з лівого на правий берег Дніпра.

У Києві відбулося урочисте відкриття автомобільного руху на Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переході з лівого на правий берег Дніпра.

У церемонії відкриття взяли участь прем'єр-міністр Микола Азаров, заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов, голова КМДА Олександр Попов, голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр.

З лівого берега виїхати на міст можна з вулиць Здолбунівська, Сортувальна, Березняківська, Шумського.

До складу автомобільного проїзду з лівого на правий берег входять: верховий автомобільний проїзд мосту через Дніпро, правобережна і лівобережна автомобільні естакади і автомобільний з'їзд на Наддніпрянське шосе у напрямку моста Патона.

Загальна довжина автомобільного переїзду складає 2387 метрів. У ході його будівництва споруджено 106 мостових опор, змонтовано 13,6 тисячі тонн металоконструкцій, укладено 31,2 тис. кв.метрів асфальтового покриття.

Нагадаємо, 27 вересня поточного року на Дарницькому мосту було відкрито залізничний рух. Залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро у Києві об'єднує в собі дві складові: залізничну - дві колії, та автомобільну - дорога із шести смуг (по три в кожному напрямку).

Будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу почалося у липні 2004 року. Загальна кошторисна вартість становить 9157 млн гривень. Будівництво мостового переходу профінансовано на суму 5378,2 мільйона гривень з яких 900,2 мільйона гривень - кошти державного бюджету, інвестицій освоєно на суму 4698,9 мільйона гривень.

За матеріалами ЛІГА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі