На Тимошенко завели ще одну кримінальну справу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генеральна прокуратура України у четвер порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Тимошенко звинувачується у перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України «нібито спеціалізованих медичних автомобілів «Опель Комбо».

«Загальна сума збитків державі становить 67 мільйонів гривень», - зазначено у повідомленні.

«Встановлено, що закуплені 1000 автомобілів «Опель Комбо» не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів медичної допомоги, не є спеціалізованим транспортом і не віднесені до виробів медичного призначення», - повідомили у Генпрокуратурі.

У відомстві також відзначили, що 17 грудня 2009 року центр специфікації Міністерства охорони здоров'я зробив офіційний висновок, що даний автомобіль не відповідає положенням національного стандарту і не пристосований для транспортування хворих на ношах.

Окрім того, Генпрокуратура повідомила, що з метою нецільового використання бюджетних коштів уряд Ю.Тимошенко спеціальною постановою незаконно змінив перелік медичного устаткування автомобіля.

«Незважаючи на той факт, що вартість «Опель Комбо» складає близько 15 тисяч доларів, колишній уряд купував їх за завищеною більш ніж на 20% ціною. Також передбачалося доукомплектування автомобілів спеціальним медичним устаткуванням, хоча фактично воно обмежилося лише порожніми пластиковими коробками», - йдеться в повідомленні.

«По суті, ввезені автомобілі використовувалися у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко шляхом розміщення на них напису «Програма уряду Тимошенко» та інших агітаційних написів», - підкреслили у Генпрокуратурі.

Справу стосовно Тимошенко порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше Тимошенко проходила по «справі про автомобілі швидкої допомоги» як свідок.

Стосовно Тимошенко вже порушено кримінальну справу за нецільове використання коштів, отриманих в рамках «Кіотського протоколу».

4 січня Прокуратура Дніпропетровської області у грудні звернулася до регіональних ЗМІ з проханням надати копії відеозаписів, примірники газет про вручення екс-прем'єром Юлією Тимошенко чи представниками БЮТ автомобілів Opel Combo установам охорони здоров'я у сільській місцевості.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі