Завод "Індар" забезпечив ВІЛ-інфікованих пацієнтів препаратом "Алувіа"

Поділитися
Завод "Індар" забезпечив ВІЛ-інфікованих пацієнтів препаратом "Алувіа"
Фармацевтичне підприємство "Індар" повністю виконало постачання за договором з Міністерством охорони здоров'я за результатами тендерних закупівель препарату "Алувіа" - антиретровірусних ліків для хворих на ВІЛ/СНІД.

Обсяг поставленої продукції склав 25 030 800 таблеток і перевищив минулорічний на 143 896 тис. У всіх партій ліків, поставлених у 2013 році, термін придатності закінчується в 2016-му (тобто максимальний термін придатності). Окрім цього, за повідомленням джерела, близького до підприємства, "Індару" вдалося домовитися з американською фармацевтичною компанією Abbott про зниження ціни на "Алувію" для українських споживачів, що сприятиме економії бюджетних коштів в цілому.

Препарат "Алувіа" Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ, Клінічний протокол 2012) рекомендує для терапії захворювання першої і другої лінії як пріоритетний. Завдяки застосуванню високоефективної антиретровірусної терапії ВІЛ-інфекція перейшла з категорії смертельних захворювань в категорію хронічних невиліковних захворювань і вимагає постійного прийому лікарських препаратів. Тому щорічні потреби України в таких ліках ростуть. За словами фахівців Українського центру профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України, ВІЛ-інфікованим прописують кілька препаратів антиретровірусної терапії, приймати які слід за індивідуальною схемою. Якщо спостерігається розвиток стійкості вірусу до певного препарату, ліки скасовують і замінюють на інші. Таким чином, медики керують процесом розвитку вірусу в організмі ВІЛ-інфікованої людини.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що на зекономлені кошти відомство здійснює додаткові закупівлі. Як наслідок, завдяки зниженню цін на оригінальні препарати, охоплення пацієнтів в Україні антиретровірусною терапією щорічно збільшується.

Як повідомили у прес-службі "Індару", підприємство тісно співпрацює з транснаціональними компаніями і планує локалізувати виробництво препаратів світових лідерів. Це дозволить гарантувати доступ широких верств населення до життєво важливих ефективних і безпечних лікувальних та профілактичних препаратів, особливо у пацієнтів із соціально небезпечними захворюваннями (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, цукровий діабет).

Як відомо, ПРАТ "ІНДАР" є єдиним в Україні фармацевтичним виробником, що перебуває у державній власності і випускає медикаменти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі